Muziekprogramma Hoffestival 2015

geplaatst in: Archief 2015 | 0

Vrijdag 29 mei

Feestelijke opening van het Hoffestival 2015. Met verrassingsact en muziek! Goeie reden om op tijd te komen…

duoRFOnze Zuid-Europese vrienden van de Hof, ofwel de blikvangers van pan de Capazo en Trikosis. Gewapend met trekzak en draailier zorgen zij voor een feestelijke muzikale aftrap van het Hoffestival.

www.facebook.com/duo.rodriguezfranceschini

deoverheid

De overheid treed weer eens keihard op.

barleycornbastardsFolk/punk uit Nijmegen, met oa banjo en bagpipes.Feestband Ierse stijl. Best te beleven na een gewonnen veldslag.

www.facebook.com/BarleycornBastards

mizrakhEen opwindende mix van muzikale ideeën en invloeden, waarin Finland en de Balkan vlak naast elkaar liggen en melancholie en vreugde maar een hartslag van elkaar verwijderd zijn.

www.mizrakh.nl

Het Nederlands-Frans-Italiaanse Templo Diez mengt invloeden uit alt-country cold wave en donkere pop tot een intieme en doorleefde sound, in de sfeer van The National, Sparklehorse of The Velvet Underground. Het net verschenen nieuwe album “Constellations” voert langs voor Templo Diez vertrouwde thema’s: hoop en wanhoop, verlies en nooit uitdovende liefde, verstilde elegieën en eindeloze wegen…
www.templodiez.com

terravolta

Terra Volta combineert folk, reggae, ska en balkan tot een fijne en opzwepende world mix! Deze Nijmeegse band werd zo’n twee jaar geleden opgericht rondom dirigent Derrick Rake, toen nog onder de naam Derrick Rake & The Popsicles. Na een recente wisseling in de bandsamenstelling is hieruit Terra Volta voortgekomen, een groep muzikanten die al vele optredens en feestjes tot een dansende menigte heeft omgetoverd. Sax, trompet en goede liedjes: meer is niet nodig!

www.terravolta.nl

skandaalSkandaal! is de fantastische ska-tornado die al weer sinds 2009 door Nijmegen en omstreken raast. Dit achttal brengt vrolijk skankende nummers met onvervalste Nederlandstalige zang met soms een serieuze ondertoon ten gehore, waar je wel op moet bewegen.

www.skandaal.com

sprank
Fris ontsproten akoestisch folk-trio dat zijn oorsprong vind in het Gelderse landschap.  Met curieuze instrumenten als klarinet, accordeon en een vreemdsoortige  ”bas-teil” laten zij hun afwisselend repertoire van folk-ballades over klezmer getinte walsjes, springend naar dansbare en kritische redes, door de ruimte schallen. Sprank heeft pas net de planken bestegen en lijkt het best te gedijen in knusse woonkamers, gezellige eetcafétjes en op iedere willekeurige straathoek…

https://sprankband.wordpress.com/

journeymen
Journeymen Soundsystem is een Reggae DJ Collectief uit Groningen bestaande uit een aantal DJ’s, Technici en MC’s. De Jongens staan bekend om een hoop gehouwehoer, gezelligheid en ellenlange marathon sessie’s met verschillende zelfgebouwde soundsystems voorzien van side-acts zoals de JMS Pannakampioenschappen, de ReggaenameGenerator, de MagnesiumKofferSolarSoundsystem en de Rosita Loversrock Huiskamer.

www.journeymen.nl

Zaterdag 30 mei

Coverband uit Elst!

Blues en pop uit Amsterdam!

kangurus

De gasten van Power to the Pipo komen kamperen met hun caravan waarin speciaal voor deze gelegenheid de Kang Guru’s hun plaatjes gaan draaien.

www.facebook.com/powertothepipo

boneyardramblersDoorleefde blues en veranda-rock van het duo Boneyard Ramblers met gitaar en mondharmonica.

www.boneyard-ramblers.com/

The Cowpokes

Op een beetje Hoffestival kunnen de Cowpokes niet ontbreken. Fantastische, vaak driestemmige bluegrass. Met Hof-roots, dus een thuiswedstrijd.

www.facebook.com/pages/The-Cowpokes

bark

Bark speelt Americana in de breedste zin van het woord: van beatlesque tot country terug naar bluegrass en rock and roll. Onderweg zijn is een belangrijk thema in de liedjes van Bark, niet alleen naar verre oorden maar ook naar een nieuwe liefde of een vervlogen tijd.

www.barkmusic.nl

grooveinvaders

Groove Invaders is een nieuw muzikanten collectief uit Nijmegen. De bandleden kennen elkaar uit diverse muzikale projecten. Het centrale thema in de muziek is de dansbaarheid. De band beweegt van relaxte Lounge, via dampende Funk en Afro beat richting opzwepende Dance en House. Het ultieme doel hierbij: Iedereen in het zweet.

www.facebook.com/grooveinvaders

kladderadatschKladderadatsch is een 14 koppig straat- en feestorkest uit Nijmegen voor de betere wereldmuziek. Surinaams, Venezolaans, Oost-Europees, Kameroens, Indiaas. Om maar een greep te doen uit het opzwepende repertoire.

www.kladderadatsch.nl

smalltownnobodiesSmalltown Nobodies komt eind jaren negentig voort uit de hardrockbands Thanatos, Vulture, Vangouw en Last Resort. De band omschrijft de muziek zelf als melodieuze, high-energy powerrock, een mix van Clawfinger met een vleugje Dream Theater. De bezetting bevat naast drie gitaristen ook elektronische instrumenten.

www.smalltownnobodies.com

udarnikZwaar aangezette gitaren, losgeslagen drums en overgemoduleerde microfoons. Zo beschrijft MusicFromNL het Nijmeegse Udarnik. Hun eerste album is hard en politiek geladen. Ze schreeuwen, schoppen en dat is ook precies de bedoeling! Comrad X, Mickey K en C Wasdatwat brengen een geweldige bak teringherrie samen tot een zorgvuldig geconstrueerde audio-explosie.

www.facebook.com/Udarnik

amariszi

Balkan virtuositeit op zijn best! Doordrenkt met swing, reggae en… sterke Balkandrank! De band bestaat uit o.a. oud-leden van Björk, Caro Emerald en Di Gojim en weet van elk optreden een feest te maken. Dit deden ze op o.a. Sziget, Oerol, Zwarte Cross, Paaspop, in Turkije, Tsjechië en Bulgarije. En nu dus op de zaterdagavond tijdens het Hof Festival!

www.amariszi.nl

Huisdeejays van de Hof van Wezel draaien door tot in de kleine uurtjes. Voetjes van de vloer!

Zondag 31 mei

Gospel TrainNiks mis met traditie. Op zondag beginnen we altijd met gospel. Hallelujah.

rootsrisingRoots Reggae & Dubhop! Come and start a revolution with us!

www.facebook.com/RootsRising1

het Verlangen van de HoningbijDe Rode Maan is het Muzikaal Verteltheater van Hannafloor de Roos.

www.rodemaan.nl

daisychain

Dampende en stampende kroegcountry en folk met dubieuze teksten…

www.daisychain.nu

chotokoeu

Chotokoeu uit Galicië met een mix van folk, ska en rumba. Vette shit.

www.chotokoeu.com

bende

Welke bende? De bende van het eeuwigdurende feest natuurlijk.

hoempatrash

Hoempa Trash houdt van alle hokjes. Ze brengen een vrolijke energieke cross-over van ska, rock&roll, rap, balkan, metal, levenslied en natuurlijk een flinke dosis trash.

www.facebook.com/HoempaTrash