Persbericht en poster 2015

geplaatst in: Archief 2015 | 0

Hoffestival 2015: vrijheid en blijheid op de Hof van Wezel bij Beuningen (29-30-31 mei)

hoffestival2014Daar waar paarden doorgaans slechts van het grazen opzien als er een stel wilde konijnen voorbij springt, vormt de achterste wei van de Hof van Wezel weer het feestelijke decor van een nieuwe editie van het Hoffestival. Het jaarlijkse gratis toegankelijke evenement waar vrijheid en blijheid worden gevierd met een rijk gevuld, vermakelijk en muzikaal programma op de laatste drie dagen van mei.

Naast optredens van zo’n 30 bands, ook allerlei andere activiteiten dit weekend, zoals Circus Why Not? met poëzie, theater, acrobatiek en kinderactiviteiten vanuit Ruigoord. Je kunt een schilderij fietsen, ja echt, met de Reizende Fabriek. Er is een gypsy kamp, met waarzegger, massages op een spijkerbed, een shisha-hoek en snuisterijenmarkt. Ook is er de poëzie en literatuur van de OpenDichtBus, meubels maken met Funky Furniture, een mobiele sauna, veel lekker eten en drinken en nog veel meer! Je kunt blijven overnachten op de camping. Alle praktische infomatie is te vinden op www.hoffestival.nl

Muziekprogramma

Gypsykamp door Annè NammuOp vrijdag wordt het festival om 18:00u ceremonieel geopend en daarna gaan we op muzikale wereldreis. De Zuid-Europese blikvangers van Pan de Capazo en Trikosis trappen af met opzwepende Europese folk met trekzak en draailier: Duo Rodriguez Franceschini. De avond voert verder over de Angelsaksische gebieden met folkpunk van Barleycorn Bastards. De opwindende muziek van Mizrakh neemt ons mee van de Balkan naar Finland, gevolgd door alt-country en cold wave van het Nederlands-Frans-Italiaanse Templo Diez. Daarna naar Nijmegen, met folk, reggae en balkan van Terra Volta en nederska van Skandaal! Vanaf middernacht akoestische folk van Sprank en roots reggae, dub en rocksteady uit de speakers van Journeymen solar soundsystem.

Op zaterdag rol je ’s ochtends rustig je tentje of campertje uit en chill je wat op het terrein en haal je een espresso bij de Bakbrommer Crew. Het muziekprogramma start rond high noon met de lokale helden van Chesterfield uit Elst, gevolgd door blues van de Amsterdamse Marshing Mallows en komen the Kang Guru’s plaatjes draaien in de Power to the Pipo caravan. Op deze dag verder blues van the Boneyard Ramblers, bluegrass door the Cowpokes en rock-‘n-roll, folk en americana van Bark. Dan relaxte lounge, via dampende afrobeat richting opzwepende dance en house door de Nijmeegse Groove Invaders. Dan het 14-koppige Nijmeegse mondiale straat- en feestorkest Kladderadatsch. Later op de avond is het rocken met the Small Town Nobodies en de zwaar aangezette gitaren van Udarnik. De laatste act is nog een verrassing, maar rond het spookuur treden de huis-dj’s van de Hof van Wezel aan: Mazza Sound. Feelgood, dansdeuntjes tot in de kleine uurtjes.

Zondag start het festival traditioneel met gospel van Gospel Train. Schuif aan en zie op je gemakje het licht. Op aanvraag is het mogelijk gedoopt te worden in de Wetering. Dan lekkere reggae en dubhop van Roots Rising, theater van de Rode Maan en americana van Beansprouts. Een van de hoogtepunten op zondag belooft Chotokoeu uit Spanje te zijn. Met een mix van folk, ska en rumba geven zij denderende shows met veel passie en een vleugje acrobatiek. Dan de poëtische nederpsychedelica van de Bende van het Eeuwigdurende Feest rond officieuze stadsdichter en Hoffer Sjak op ’t Veld. Afsluiter is Hoempatrash, een festivalclimax met koperblazers en uptempo ska. Voor het volledige programma, zie: www.hoffestival.nl

Facebook event: https://www.facebook.com/events/456344857849402/

Download de poster [4MB]

poster hoffestival web